Sun & Swim

Ce înseamnă piscină naturală?

Elementul central al proiectului Peninsula este piscina naturală, respectiv sistemele și tehnicile de filtrare naturală a apei. Amenajarea piscinei și sistemele acvatice create au ca scop curățarea apei în mod natural. Astfel, oaspeții care înoată în piscina de la Peninsula au senzația că fac baie într-un lac cu apă limpede, nu într-o piscină clasică cu clor și alte chimicale.  

 

Spre deosebire de piscinele tradiționale, piscinele naturale se bazează pe o construcție de plante și pietriș pe fundul apei, cu rol de filtrare în zona numită și „zona de regenerare”. Apa este recirculată prin zona de regenerare, în care plante precum nufărul lucrează împreună cu sedimentele acvatice pentru filtrarea și curățarea apei. Apa care ajunge din nou în zona de scăldat este curată, fără substanțe chimice. 

 

O piscină naturală este practic un întreg ecosistem special creat pentru a oferi experiența înotului natural.

 

Sisteme naturale folosite pentru a regla și filtra natural apa:

 

  • Plante plutitoare: nuferii și alte plante plutitoare cu rădăcini pe fundul apei dau umbră și protejează microorganismele de raze UV
  • Plante pentru oxigenare: absorb nitrații și fosfații. Pot fi atât plutitoare cât și de adâncime și furnizează echilibrul ecologic al piscinei și au un rol deosebit de important în încetinirea creșterii algelor
  • Filtre biologice: pe măsură ce apa trece prin structura fibroasă a rădăcinii plantelor, microorganismele concentrate pe sistemul radicular acționează ca un filtru natural îndepărtând substanțele nocive și excesul de nutrienți din apă.